Kennebec Highlands Caerphilly är en modern tolkning av den klassiska walesiska osten Caerphilly, som har sina rötter i 1800-talet. Ursprungligen tillverkades den för att ge arbetarna på kolgruvorna en näringsrik och hållbar kost. Osten kännetecknas av sin krämiga textur och milda smak, och den har återupptäckts i artisanosttillverkning som en del av en växande trend för lokalt producerade och traditionella ostar. En intressant detalj är att Caerphilly traditionellt användes som en del av en måltid för att ge styrka under hårda arbetsdagar.
Parningar
Vin
Sancerre
En krispig, mineraldriven Sauvignon Blanc från Loire-dalen i Frankrike, Sancerre har en ljus syra och toner av citrus och grön äpple som kompletterar den skarpa, nötiga smaken av Kennebec Highlands Caerphilly.
Öl
Belgian Witbier
En uppfriskande witbier bryggd med kryddor och citruszest, som framhäver de nötiga smakerna av osten samtidigt som den erbjuder en lätt, kolsyrad kvalitet som rengör gommen.
Mat
Äpple- och Valnötssallad
En färsk sallad med krispiga äpplen, rostade valnötter, blandade gröna blad och en lätt vinägrett, som passar utmärkt med ostens skärpa och kompletterar dess nötiga smak.