Melange Brie

Egenskaper

Historia

Melange Brie är en del av den franska osttraditionen och har sina rötter i Brie-regionen, som ligger öster om Paris. Denna krämiga ost har en historia som sträcker sig tillbaka till medeltiden, då den gjordes av mjölk från lokala kor. Melange Brie kännetecknas av sin mjuka konsistens och den karakteristiska vita mögelns skorpa, och den har blivit populär både i Frankrike och internationellt för sin rika smak och mångsidighet i matlagning. Intressant nog är Brie en av de äldsta ostarna i världen och har inspirerat många varianter och stilar globalt.

Parningar

Vin

California Sauvignon Blanc

Ett friskt och uppfriskande vitt vin med inslag av citrus, grön äpple och en aning mineralitet, som perfekt kompletterar de smöriga och syrliga smakerna av Mélange Brie.

Öl

Hefeweizen

En tysk-inspirerad veteöl med fruktiga och kryddiga toner, såsom banan och nejlika, som passar utmärkt med den krämiga och syrliga profilen av Mélange Brie.

Mat

Fikon- och Prosciutto Flatbread

En härlig flatbread toppad med söta fikon, salt prosciutto och en skvätt balsamico-glaze, som kompletterar de rika, smöriga smakerna av Brie.

Serveringsförslag