Ubriaco di Zibibbo

Egenskaper

Historia

Ubriaco di Zibibbo är en italiensk ost som har sina rötter i Veneto-regionen och är unik för sin tillverkningsmetod där osten lagras i vin och druvmust från Zibibbo-druvan. Traditionen att använda vin för att smaksätta ost har funnits i århundraden, och denna ost återspeglar en gammal teknik som kombinerar mjölkkonservering och vinproduktionen. Ubriaco di Zibibbo kännetecknas av sin rika, komplexa smak och en distinkt mörk skorpa som utvecklas under lagringen. Den är en favorit bland ostälskare och används ofta i gourmetmatlagning.

Parningar

Vin

Zibibbo IGT

Ett doftande vitt vin från Sicilien med inslag av citrus och blommiga aromer kompletterar på ett vackert sätt de vinmättade smakerna av Ubriaco di Zibibbo.

Öl

Belgian Dubbel

En mörk, maltig öl med inslag av karamell och mörka frukter som harmoniserar med ostens sötma och honungsnoter.

Mat

Melon inlindad i Prosciutto

Sötman från melonen i kombination med den salta prosciutton skapar en balans som förstärker ostens smakprofil.

Serveringsförslag