Vache Sante (Holy Cow)

Egenskaper

Historia

Vache Sante, eller Holy Cow, är en fransk ost som har sitt ursprung i traditionell gårdsproduktion i Québec, Kanada. Den tillverkas av pastöriserad mjölk och kännetecknas av sin krämiga konsistens och rika smak, vilket gör den populär både i matlagning och som bordsost. Osten har fått sitt namn som en hyllning till den heliga kon, vilket reflekterar den respekt och betydelse som mjölkproducerande djur har haft i jordbrukssamhällen. Vache Sante har också blivit en symbol för det lokala hantverket och den växande trenden av artisanal osttillverkning.

Parningar

Vin

Chardonnay

En krämig, fyllig Chardonnay från Napa Valley, känd för sina rika smaker av äpple, päron och subtil ek, som kompletterar den rika och smöriga profilen av Vache Sante.

Öl

Belgian Dubbel

En rik, maltig öl med inslag av mörka frukter och karamell som passar bra till de kraftiga smakerna av Vache Sante och ger en trevlig kontrast.

Mat

Grillad Kyckling med Krämig Svampsås

En smakrik rätt med grillad kyckling toppad med en krämig svampsås som kompletterar rikheten hos Vache Sante och framhäver dess smaker.

Serveringsförslag